به واسطه رتبهبندی شرکتهای دانشبنیان بر اساس جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری امکان هدایت حمایتهای وزارت علوم به سمت شرکتهای دارای زیرساختها و توانمندیهای بهتر فراهم میشود.
مهدی محمدی، رئیس دبیرخانه علمی و اجرایی جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بنا داریم تا در قالب جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری تمامی شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد را با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارزیابی و رتبهبندی کنیم.
مشاور معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری افزود: در واقع معاونت پژوهشی وزارت علوم بعد از ارزیابی کلیه شرکتهای مستقر در پارک و مراکز رشد کشور که با همکاری انجمن فناوری ایران انجام میگیرد، امکان سیاستگذاری برای شرکتهای دانشبنیان و حمایت بهتر از آنها را خواهد داشت.
محمدی با بیان اینکه، در نهایت برای این شرکتها برنامه ارتقا، بهبود و توسعه در نظر گرفته میشود، عنوان کرد: این ارزیابی توسط انجمن مدیریت فناوری ایران زیر نظر معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام میگیرد.
وی افزود: به زودی فراخوان این ارزیابی اعلام میشود و شرکتها به مدت دوماه فرصت دارند که اظهارنامههای لازم برای شرکت در این ارزیابی را تکمیل کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به معیار ارزیابی شرکتهای دانشبنیان گفت: توانمندیهای مدیریتی آنها در طراحی و اجرای نظامهای لازم برای طراحی و توسعه محصولات جدید و تجاریسازی آنها، وجود چشمانداز و مدل کسب و کار روشن برای آینده و همچنین خروجیها و نتایج نوآورانه آنها و میزان دستاوردهای بازاری و مالی و اجتماعی آنها از معیار های ارزیابی این شرکتها به شمار میروند.
وی افزود: برای بهبود و ارتقا این شرکتها در انتهای هر ارزیابی، مجموعهای از برنامههای بهبود برای توسعه سیستمهای مدیریتی و نحوه ورود به بازار به شرکتها ارائه خواهد شد.
به گفته وی، قرار است این ارزیابی بر اساس یک تفاهمنامه میان وزارت علوم و انجمن مدیریت فناوری انجام شود و شرکتهای مستقر در پارکها و مراکز رشد کشور میتوانند با تماس با دبیرخانه جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری در این فرآیند حضور یابند.