چهارمین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری، با حضور جمعی از فعالان حوزه مدیریت فناوری و نوآوری، مدیران بنگاههای اقتصادی و چهرههای علمی و فناوری برندگان خود را شناخت.
مهدی محمدی دبیر چهارمین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری در آیین اختتامیه این جایزه بیان کرد: از سال دوم برگزاری این جایزه، به طور متوسط ۷۰ شرکت حضور یافتند و توسط ارزیابهای جایزه مورد تحلیل و ارزیابی دقیق قرار گرفتند.
محمدی، نتایج به دست آمده از این جایزه را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در این جایزه، شرکتکنندگان در ۳ قالب شرکتهای مادر(هولدینگ)، بنگاهها و شرکتهای فناوریمحور حضور دارند که هر مدل شاخصهای ارزیابی و رتبهبندی خاص خود را دارد و این محورها تا ۶ معیار و تا حدود ۱۲۰ زیرمعیار جزئی میشوند.
دبیر چهارمین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری، با اشاره به مشاهده رشد نسبی شرکتکنندگان در اغلب شاخصهای ارزیابی اظهار کرد: در شاخصهایی چون “توانمندی شرکتها در مدیریت فناوری و نوآوری ” شاهد رشد هستیم اما از سویی، در شاخصهای دیگری چون تجاری سازی و بازار یا بهرهبرداری و نوآوری، رشد منفی وجود دارد.
وی، این شکاف در رشد را نیازمند بررسی نقاط ضعف در فناوری و نوآوری شرکتها دانست و افزود: یکی از اولویتها، حرکت به سوی نوآوری باز است و دنیای امروز، ضرورت این امر را پذیرفته است و فضای امروز شرکتها، تعامل و توانمندی در عین رقابت است.
وی افزود: با توجه به اینکه اغلب شرکتها به تازگی با ضرورت مدیریت فناوری و نوآوری آشنا شده و به این حوزه ورود پیدا کردهاند، نیازمند یک بازه زمانی و دوران گذار هستند تا به نتیجه برسند.
محمدی تصریح کرد: مطمئنا در سال آینده معیارهای ارزیابی جدیتر خواهد شد و صرفا درصد کمی از تفاوت میان معیارها و نتایج پذیرفته میشود.
دبیر چهارمین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری، با تاکید بر تقویت پیوند میان توانمندسازی و نتایج توسط شرکتها بیان کرد: در میان ۸۷ سازمان حاضر در این دوره از فرآیند جایزه، ۵۱ شرکت از نوع بنگاههای تولیدی و خدماتی، ۳۴ شرکت در دسته شرکتهای کوچک فناوری محور و ۲ شرکت در دسته سازمانهای مادر جای گرفتند.
محمدی با اشاره به این که در نتایج ارزیابیهای این دوره، در سال جاری هیچکدام از بنگاههای حاضر حائز شرایط و امتیاز لازم برای دریافت تندیسهای سطوح رقابتپذیری جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری نشدند، افزود: در سایر سطوح، مجموعا ۱۳ شرکت ، توانمندی مجموعا ۵۴ شرکت در سطح توانمندی و همچنین تعداد ۲۰ شرکت نیز موفق به دریافت لوح تعهد شدند.
محمدی افزود: بر این باوریم که جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری میتواند آغاز شکلگیری آیندهای امیدبخش برای اقتصاد ملی باشد و دستکم نقطهای برای حرکت در نقشه آینده توان فناورانه و نوآورانه بنگاههای کشورمان باشد.