راهنمای ثبت نام در جایزه

سطوح جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری

سطوح مدیریت فناوری و نوآوری در بنگاه، سازمان‌ها را در دستیابی به بلوغ نظام مدیریت فناوری و قابلیت های آن و فرهنگ سازی متمایز می‌کند و میزان موفقیت آنها را در دستیابی به دانش و فناوری به عنوان منبع خلق ثروت، نشان می‌دهد. جایزه ملّی مدیریت فناوری و نوآوری، دارای سطوح زیر است:

تندیس‌های بلورین، سیمین و زرّین

شایستگی

توانمندی

گواهی تعهد به توسعه فناوری ونوآوری

 

فرآیند جایزه در هر کدام از این سطوح و در هر کدام از بخش‌های جایزه ملّی مدیریت فناوری و نوآوری به تفکیک به اجرا گذاشته شده و برندگان هر یک از سطوح در هر گروه، بطور جداگانه انتخاب و معرفی می‌شوند.

سازمان‌هایی که به هر یک از سطوح بلوغ دست پیدا کنند، می‌توانند از نشان مربوط به همان سطح در تبلیغات خود استفاده کنند. دستیابی به هر یک از سطوح فوق به میزان امتیاز کسب شده در ارزیابی بستگی دارد. 

“سازمان سرآمد سال” در هر دوره جایزه معرفی می‌شود. 

امتیازات و شرایط دستیابی  به سطوح بلوغ مدیریت فناوری و نوآوری


بر اساس مدل بلوغ،  جایزه ملی مدیریت فناوری و نواوری مدلی ۱۰۰۰ امتیازی است که در برگیرنده ۱۰ سطح امتیازی در ۴ سطح کلان می باشد.

حدنصاب و شرایط دستیابی  به سطوح بلوغ فناوری و نوآوری در جدول زیر آمده است:

سطح بلوغ امتیاز ویژگی‌ها و سایر شرایط
تندیس زرین بازه امتیازی ۵۰۰ تا ۱۰۰۰

سازمان در یافت کننده ” تندیس “، باید ویژگی‌های زیر را دارا باشد:

۱- اظهارنامه در موعد مقرر به دبیرخانه جایزه تحویل شده باشد.

۲- یکی از مدیران ارشد به عنوان مدیر نوآوری منصوب شده باشد.

۳- فرآیند خودارزیابی در سازمان بطور سیستماتیک نهادینه شده و در زمان ارسال اظهارنامه، از آخرین خودارزیابی بیش از یک سال نگذشته باشد.

۴- تدوین، توسعه، اولویت‌بندی و جاری‌سازی برنامه‌های بهبود، مبتنی بر نتایج حاصل از خودارزیابی صورت گرفته باشد.

۵- تعادل بین امتیاز توانمندسازها و نتایج وجود داشته باشد به این معنا که اختلاف امتیاز توانمندسازها و امتیاز نتایج از ۱۰% امتیاز کل سازمان بیشتر نباشد.

۶- همه مفاهیم بنیادین مدیریت فناوری دارای مصادیق بارز و آشکار باشند و در مورد مفاهیم بنیادین یا عملکرد سازمان، انعکاس منفی بارز و آشکار در اذهان ذینفعان مشهود نباشد.

۷- روند بهبود قابل ملاحظه یا عملکرد خوب پایدار، حداقل طی سه سال اخیر قابل ارائه باشد.

۸- سازمان به سطحی از بلوغ رسیده باشد که از طریق بهینه‌کاوی‌های بیرونی، اعم از فرایندها و شاخص‌های عملکردی، درصدد کسب بهبود باشد.

۹-بهره گیری موثر از شایستگی های محوری سازمان در جهت ایجاد مزیت رقابتی پایدار در سطح بین المللی و ارائه رفتاری رقابت پذیر در سطح رقبای بین المللی وجود داشته باشد.

۱۰-در سازمان مجموعه ای از روتین ها و فرآیندهای بلوغ یافته، جاری شده و پایدار مشاهده می شود که نتایج آنها در قالب شکل گیری توانمندی های درون زای فناوری و فناوری های کلیدی و مزیت ساز در سطح بین المللی قابل مشاهده است.

۱۱-شرکت رفتاری در تراز بین المللی از خود بروز نموده و رقابت پذیری عملکرد و قیمت محصولات آنها در مقایسه با رقبای بین المللی اثبات شده است.

سیمین
بلورین
شایستگی ۳ ستاره بیش از ۴۵۰

سازمان دریافت کننده “سطح شایستگی”، باید دارای ویژگی‌های زیر باشد: 

۱- یکی از مدیران ارشد به عنوان مدیر نوآوری منصوب شده باشد.

۲-خودارزیابی انجام شده باشد به نحوی که نقاط قوت و زمینه‌های قابل بهبود قابل استخراج باشد و همچنین در زمان ارسال گزارش، از آخرین خودارزیابی بیش از یک سال نگذشته باشد.

۳- تدوین، توسعه، اولویت‌بندی و جاری‌سازی برنامه‌های بهبود، مبتنی بر نتایج حاصل از خودارزیابی صورت گرفته باشد.

۴- سازمان متقاضی، باید نتایج حاصل از اجرای حداقل یکی از برنامه‌های بهبود ناشی از فرآیند خود ارزیابی را که نشان‌دهنده اثربخش بودن استقرار مدل جایزه باشد، ارائه کند.

۵- سازمان متقاضی باید در اغلب نتایج کلیدی با متوسط سازمان‌های ایرانی در صنعت خود قابل مقایسه باشد.

۶-دارای روتین ها و فرآیندهای توانمند و جاافتاده و جاری شده در عرصه مدیریت فناوری و نوآوری هستند .

۷-سازمان علاوه بر شکل گیری فرایندهای کسب و توسعه فناوری، دارای قابلیت هوشمندی فناورانه، تجاری سازی و بهره گیری از نقشه راه هوشمندانه در عرصه فناوری و نوآوری است.

۸-نتیجه شکل گیری روتین ها و فرآیندها باید در شکل گیری مجموعه ای از شایستگی های محوری که مبنای تمایز و ایجاد مزیت رقابتی سازمان است، تاثیرگذار باشد.

۹-ارائه نوآوری در سطح بازار اصلی و عملکرد رقابتی در سطح بازار داخلی در سازمان متقاضی مشهود است.

۲ ستاره بیش از ۴۰۰
۱ستاره بیش از ۳۵۰
توانمندی ۳ ستاره بیش از ۳۰۰

سازمان دریافت کننده “سطح توانمندی”، باید دارای ویژگی‌های زیر باشد: 

۱- یکی از مدیران ارشد به عنوان مدیر نوآوری منصوب شده باشد.

۲-خودارزیابی انجام شده باشد به نحوی که نقاط قوت و زمینه‌های قابل بهبود قابل استخراج باشد و همچنین در زمان ارسال گزارش، از آخرین خودارزیابی بیش از یک سال نگذشته باشد.

۳- تدوین، توسعه، اولویت‌بندی و جاری‌سازی برنامه‌های بهبود، مبتنی بر نتایج حاصل از خودارزیابی صورت گرفته باشد.

۴- سازمان متقاضی، باید نتایج حاصل از اجرای حداقل یکی از برنامه‌های بهبود ناشی از فرآیند خود ارزیابی را که نشان‌دهنده اثربخش بودن استقرار مدل جایزه باشد، ارائه کند.

۵- در سازمان مجموعه ای از توانمندی های مدیریت فناوری و نوآوری وجود دارد.

۶- توانمندی های مدیریت فناوری و نواوری نیازمند شکل گیری مجموعه ای از روتین ها و فرآیندهای سازمانی از یک سو و شکل گیری توان دانشی و فناوری مبتنی بر کسب دانش و فناوری در درون یا از بیرون سازمان است.

۷-در این سطح، بخشی از فرایندهای سازمانی برای کسب و توسعه فناوری و نوآوری شکل داده شده است ولی لزومااین سطح توانمندی ها به صورت درون زا و متمایزکننده از رقبا نیستند.

۸-در این سطح وجود فناوری های کلیدی ومتمایزکننده و نوآوری ها در سطح بازار و یا عرصه بین المللی لازم وحیاتی نیستند.

۲ ستاره بیش از ۲۵۰
۱ ستاره بیش از ۲۰۰
تعهد  

سازمان‌های دریافت‌کننده “تعهد”، باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

۱- در سطح مدیران ارشد و میانی آشنایی مناسبی با الگوی مدیریت فناوری و نوآوری، مفاهیم و معیارهای آن وجود داشته باشد. برای این منظور بایستی یک نفر از مدیران ارشد به عنوان مدیر نواوری منصوب و دوره‌های آموزشی مرتبط با مدل جایزه برگزار شده باشد.

۲- خودارزیابی انجام شده باشد به نحوی که نقاط قوت و زمینه‌های قابل بهبود قابل استخراج باشد و همچنین در زمان ارسال گزارش، از آخرین خودارزیابی بیش از یک سال نگذشته باشد.

۳- تعهد رهبران شرکت به اجرای برنامه‌های بهبود و انجام خود ارزیابی‌های دوره‌ای در چارچوب مدل جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری مشهود باشد.

۴- برنامه‌های بهبود حاصل از خودارزیابی استخراج و اولویت‌بندی شده باشند.

۵- برنامه‌های بهبود حاصل از خودارزیابی به اجرا گذارده شده باشند.

۶-شناخت و درک اهمیت فناوری و نوآوری به عنوان عوامل ایجاد مزیت رقابتی پایدار در درون سازمان و به ویژه از طرف مدیران و رهبران سازمان وجود داشته باشد.

۷- اولین نشانه های رهبری معطوف به توسعه فناوری ونوآوری از یکسو و وجود اهداف و برنامه های مشخص در مسیر توسعه فناوری ونوآوری از سوی دیگر از مهمترین علایم این سطح است.

۸-در سازمان بایستی نشانه هایی مبنی بر وجود و توسعه زیرساختها و منابع لازم برای توسعه فناوری و نواوری از ابعاد سخت افزاری، انسانی، سازمانی و دانشی وجود داشته باشد.

فهرست